İspanya'dan 2 söndürme uçağı ve 27 pilot Türkiye'ye geldi

İspanya'dan 2 söndürme uçağı ve 27 pilot Türkiye'ye geldi

AB'nin rescEU programı kapsamında, Türkiye'de devam eden orman yangınlarına müdahale etmek üzere İspanya'dan 2 yangın söndürme uçağı ve 27 pilot Türkiye'ye ulaştı.

Avrupa Komisyonu'nun, Türkiye’de devam eden orman yangınlarına müdahaleye destek amacı ile gönderileceğini açıkladığı uçaklar Türkiye'ye ulaştı. 

AB Türkiye Delegasyonu resmi Twitter hesabından Hırvatistan'ın AB programı kapsamında gönderdiği uçağın Türkiye'ye ulaştığı duyurmuştu. 

Daha sonra İspanya'nın Türkiye Büyükelçiliği de uçakların Türkiye'ye vardığını duyurdu. İspanyol Hava Kuvvetleri'nin 2 Canadair tipi yangın söndürme ve 1 nakliye uçağının Türkiye'de olduğuna dair tweetini paylaşan Büyükelçilik "İkisi gitti, biri kaldı. Şimdi halledelim" notu düştü.  

Böylece Avrupa Birliği'nin rescEU programı kapsamında Türkiye'ye gönderilmesi planlanan üç itfaiye uçağı da gelmiş oldu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.