İspanya açıklarındaki mülteci teknesinde iki kişi hayatını kaybetti

İspanya açıklarındaki mülteci teknesinde iki kişi hayatını kaybetti

Kanarya Adaları'na ulaşmaya çalışan bir mülteci teknesinde iki kişi yaşamını yitirdi. Helikopterle hastaneye kaldırılan dört kişinin durumu ağır.

İspanya'nın Kanarya Adaları'na ulaşmaya çalışan bir mülteci teknesinde iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. İspanya deniz kurtarma servisinden bugün yapılan açıklamada, dört kişinin tekneden helikopterle tahliye edilerek hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Dört mültecinin sağlık durumunun ciddi olduğu açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, mülteci teknesi, ilk olarak dün akşam yerel saatle 20.00 sıralarında bir ticari gemi tarafından Gran Canaria'daki yetkililere ihbar edildi. Kurtarma servisleri, bunun üzerine yaralıları tahliye etmek için bölgeye iki helikopter, tekneyi Gran Canaria'da bulunan Arguineguin Limanı'na çekmek için de bir gemi görevlendirdi. Tahliye edilen mültecileri burada Kızılhaç ekibi ve polis karşıladı.

34 KİŞİ KURTARILDI

Tekneden kurtarılan 34 kişiden 27'sinin erkek, yedisinin kadın olduğu ve Sahra Altı Afrika'dan geldikleri açıklandı. Avrupa Birliği'nin (AB) sınırlardan sorumlu kuruluşu Frontex'e göre, Kanarya Adaları'na giden Atlantik rotası, Batı Afrika'dan AB ülkelerine gitmek isteyen mültecilerin en çok kullandığı rota olarak öne çıkıyor. İspanya İçişleri Bakanlığı'nın verileri, 2023 yılının aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, Kanarya Adaları'na gelmeye çalışan mülteci teknesi sayısının 6 kattan fazla artığına işaret ediyor.

Bakanlığın verilerine göre, 1 Ocak-29 Şubat 2024 tarihleri arasında toplam 11 bin 932 mülteci Kanarya Adaları'na ulaştı. 2023 yılının aynı döneminde bu sayı 1865'ti. Öte yandan, Kanarya Adaları etrafındaki deniz koşulları da son haftalarda zorlaşmış durumda. Devlet meteoroloji kurumu AEMET, son dönemde okyanus dalgalarına ilişkin pek çok uyarı yayınladı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.