İsmail Küçükkaya uyarıların ardından 'FETÖ'yü sordu, Yıldırım 'Yok' dedi

İsmail Küçükkaya uyarıların ardından 'FETÖ'yü sordu, Yıldırım 'Yok' dedi

Küçükkaya, canlı yayın esnasında gelen uyarıların ardından, Binali Yıldırım'a aynı soruyu yöneltti. Yıldırım, "Yok" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu canlı yayında bir araya geldi.

Her adaya aynı soruları soracağını ve aynı süreyi vereceğini belirten moderatör İsmail Küçükkaya, Ekrem İmamoğlu’na “FETÖ yurtlarında kaldınız mı, Pennsylvania’ya gittiniz mi?” sorularını yöneltirken Binali Yıldırım’a bu soruları sormadı. Küçükkaya’nın bu tavrı tepkilere neden oldu. Gazeteci Kadri Gürsel resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İsmail Küçükkaya, #Ekremİmamoğlu’na “FETÖ yurtlarında kaldınız mı, Pennsylvania’ya gittiniz mi?” diye sordu, her nedense aynı soruyu #BinaliYıldırım’a sormadı, doğru olmadı” dedi.

Küçükkaya, canlı yayın esnasında gelen uyarıların ardından, Binali Yıldırım’a aynı soruyu yöneltti. Yıldırım, “Yok” dedi.

TARTIŞMANIN İLGİLİ BÖLÜMÜ ŞU ŞEKİLDE:

KÜÇÜKKAYA: Binali Bey FETÖ iması, vurgusu yaptı. Biz FETÖ ile mücadeleyi önemsiyoruz. Siz belediye başkanı olunca bunlarla mücadelede ne yapacaksınız? Siz bunların yurtlarına gittiniz mi, FETÖ elebaşını ziyaret ettiniz mi?

İMAMOĞLU: Benim uzaktan, yakından ilgim, ilişkim. Ben devlete inanırım. İşte FETÖ gibi örgütlerin yok olması adına mevcut vakıflarla işbirliği yapılarak. Ya kardeşim belediye var. Türkiye Gençlik Eğitim Hizmet Vakfı’na 51 milyon 218 lira. Burada yazıyor. Ensar Vakfı’na 29 milyon 797 bin. Esas olan devlettir. Vakıflarla, dernekle tabii ki işbirliği yaparım. Temiz dernekler, vakıflarla işbirliği yaparsınız. Ben her kesimdeki derneklerle, vakıflarla işbirliği yaptım. İHH ile yaptım. İşbirliği yaparsınız, ama yurdu belediye yapacak kardeşim. Zaten başımızda bir bela, bir FETÖ terör örgütü oluştu. İBB olarak yurtlar yapacağız, okula, eğitime destek vereceğiz. O kreş dediğimiz mevzuyu çok önemli görüyoruz. 5 yıllık belediye başkanlığım orada. Bir bina boş duruyor, bizden önce verilmiş, kaçmış gitmişler. Devletine inanan, kalıcı, devletin güçlenmesine inanan bir ahlaktan geliyoruz. Terör örgütlerinin hiçbirisiyle zerre ilişkimiz olamaz.

YILDIRIM: Temiz vakıflara veririm diyor da, yani deterjanla yıkayarak mı vereceğiz? Kim karar verecek? İstanbul’da 23 bin tane vakıf, dernek, hemşehri dernekleri var. Bunların hepsine ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi destek oluyor. Hiçbir şekilde belediyeler bu kuruluşlara nakdi destek olamaz. Kendisinin de vakfı var, Batı, İstanbul Vakfı mı neyse. Toplumsal sorumluluk üstleniyorlar, insanları biraraya getiriyorlar. Onların kaynaşmasını sağlıyorlar. Bu vakıflara nakdi bir kuruş yardım yapılamaz. Onun için burada algı operasyonuna gerek yok. Yapılmadığına dair zaten belediye açıklamasını yaptı. FETÖ’ye yönelik beyanatından memnun oldum, doğrusu takdir ediyorum. FETÖ büyük bir terör örgütüdür. 15 Temmuz gecesi yakından yaşadık. Bu FETÖ örgütüyle mücadele de elbette ki devam edecek. Tabii ki hukukun içinde kalarak. Bizi ilgilendiren ihanet kısmıdır.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.