İşkur'dan Hakkari geneli için 121 kişilik geçici iş ilanı

İşkur'dan Hakkari geneli için 121 kişilik geçici iş ilanı

İŞ-KUR Hakkari il Müdürlüğü, kent merkezi, ilçeler ve beldelerdeki değişik kurumlarda çalıştırılmak üzere 121 kişinin işe alınacağını duyurdu.

Çalışma İş Kurumu Hakkari İl Müdürlüğü il merkezi ve ilçelerinde Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde çalışmak üzere 121 kişilik alımın yapılacağını duyurdu. 

İŞKUR'dan yapılan açıklamada TYP başvurularının başladığı ve 13 Eylül Pazartesi günü sona ereceği ifade edildi. 

Yapılan açıklamaya göre alımlar şu şekilde olacak;

- İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda çalıştırılacak 111 temizlik işçisi alınacak. Dağılım: Hakkari Merkez: 33 kişi, Yüksekova: 40 kişi, Şemdinli: 20 kişi, Çukurca 4 kişi  ve Derecik 14 kişi.

- İŞKUR İl Müdürlüğü ve Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde toplam 5 kişi işe alınacak. Dağılım: Hakkari 4 kişi, Yüksekova 1 kişi.

- Hakkari İl Müftülüğünde temizlik görevlisi sıfatı ile 5 kadın işçi istihdamı yapılacak. Dağılım; Hakkari Merkez 4 kişi, Şemdinli 1 kişi.

Katılım Şartları

  1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak
  3. Emekli ve malul aylığı almamak
  4. Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç);
  5. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir
  6. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz
  7. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.
  8. Bu programda 1.Liste ve 2.Liste ayrımı (öncelikli grup sınıflandırması )bulunmamaktadır.
  9. Son 1 ay içerisinde herhangi bir yerde SGK’lı olarak çalışmamış olmak
  10.  Öncelikli olarak TYP de daha önce hiç çalışmamış olmak
  11.  Çekilen kuralar sonrası oluşan liste nihai liste olmayıp, tekrar yapılacak inceleme sonrası kesinlik kazanacaktır.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum