Işid'ten barış düşmanı açıklama

Işid'ten barış düşmanı açıklama

Kendisini halife olarak ilan eden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir El Bagdadi, Ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajda, kin ve nefret içeren, şiddete çağıran açıklamalarda bulundu.

El Bagdadi, IŞİD'e yakın internet sitelerinde yayınlanan ve toplam 19 dakika 53 saniyeyi bulan ses kaydında, Kur’an ve İslam peygamberi Muhammed’i referans göstererek şiddete çağırdı. İnsanları ölüme gitmeye çağıran Bagdadi, bu dünya hayatını da “eğlence ve oyun” olarak değerlendirdi.

“Allah’ın düşmanlarını korkutun ve onu bulacağınızı umduğunuz yerlerde, dünya hayatı için sona geleceğiniz ancak ahiretin sonsuzluğuna ilk adımınızı atacağınız ölümü arayın” diyerek, şiddet ve öldürmeye çağıran Bagdadi,  şöyle devam etti: “Sakın za’f göstermeyin. Üstün olduğunuz hâlde barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir. Sizin amellerinizi asla eksiltmeyecektir. Şüphesiz dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlencedir. Eğer inanır ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız, O size mükâfatınızı verir ve sizden mallarınızı (tamamen sarf etmenizi) istemez.” [Muhammed 35-36]. “Bu dünya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!” [Ankebut 64]

Müslümanlara zulüm yapıldığını belirterek intikam alacakları sözünü veren Bagdadi, “Ne kadar uzun sürerse sürsün intikam alacağız ve İslam ümmetine verilen her zarar, faillerine kat kat fazlasıyla geri ödenecektir” diye tehdit etti.

“Artık dünya yeni bir çağın başladığını bilsin!” diyen Bagdadi,  “Bundan önce dikkate almayanlar alarma geçmeli. Uyuyan uyanmalı. Şoka girmiş ve şaşırmış olan idrak etmeli. Müslümanlar bugün yüksek sesle gürleyen bir durumda ve güçlü adımlar atıyorlar!” dedi.

İnsanlığı iki cepheye ayıran ve başka hiçbir renk, inanç ve kültür tanımayan Bagdadi, “Ey İslam ümmeti! Dünya bugün iki cepheye ayrılmıştır, üçüncü bir cephe yoktur: İslam ve imanın cephesi ile küfür ve münafıklık cephesi” ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum