IŞİD’liler geri döndü, halk ayakta

IŞİD’liler geri döndü, halk ayakta

Tunus'ta IŞİD militanlarının ülkeye geri dönmesi protesto edildi. Bir araya gelen binlerce kişi bu duruma yol verenleri de kınadı.

Kuzey Afrika ülkesi Tunus’ta binlerce kişi, geçtiğimiz hafta sonu, Suriye, Irak, Libya ve diğer bölgelerden dönen IŞİD militanlarına karşı bir eylem düzenledi. Başkent Tunus’ta Habib Burgiba meydanında bir araya gelen halk aynı zamanda IŞİD’lilerin geri dönmelerini sağlayanları da kınadı.

Evrensel’den Ali Karataş’ın haberine göre, parlamentoda 15 milletvekili ile temsil edilen Tunus Halk Cephesi de Suriye’den ve diğer çatışma bölgelerinden dönen “Tunuslu teröristlerle” ilgili tutumunu açıklayan bir bildiri yayınladı. Bildiriyi, Halk Cephesi Resmi Sözcüsü Hamma Hamami basın toplantısında okudu ve yetkilileri önlem almaya, halkı ise uyanık olmaya ve meselenin takipçisi olmaya çağırdı. Bildiri benzer sorunları yaşayan bölge ülkelerini, bu arada ülkemizi de, yakından ilgilendiren öneriler içeriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.