IŞİD'in kadın taburunun ABD'li komutanı yakalandı

IŞİD'in kadın taburunun ABD'li komutanı yakalandı

ABD vatandaşı Allison Fluke-Ekren, IŞİD'in sadece kadınlardan oluşan bir taburunun lideri olma ve ABD'de saldırı planlama suçlamalarıyla yakalanarak FBI'a teslim edildi.

IŞİD'in sadece kadınlardan oluşan bir taburunun komutanı olduğu belirtilen ABD vatandaşı Allison Fluke-Ekren'in Suriye'de yakalanıp FBI'a teslim edildiği açıklandı. 42 yaşındaki Fluke-Ekren'in, yabancı bir terör örgütüne destek verme suçlamasıyla ABD'de yargılanacağı belirtildi.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, aslen Kansaslı olan Fluke-Ekren, Suriye'nin Rakka vilayetinde IŞİD militanlarının eşlerinden oluşan 'Katibe Nusaybah' adlı tabura liderlik etmekle suçlanıyor. Kadının, 2016'dan itibaren Suriye'de kadın ve çocukları Kalaşnikof ve intihar yeleği kullanmayı öğrettiği belirtiliyor. 

Fluke-Ekren aynı zamanda, IŞİD'in ABD'de bir üniversite kampusüne saldırması için militan toplamaya çalışmakla ve bir alışveriş merkezinin garajına patlayıcı yüklü bir araçla düzenlenecek bir saldırı planlamakla suçlanıyor. 

Fluke-Ekren'in cuma günü ABD'ye götürüldüğü, 20 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi. Davadaki görgü tanıklarından birinin, Fluke-Ekren'in 2-6 yaşında olduğu sırada elinde makineli tüfekle görüntülenen bir çocuğu olduğu aktarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.