'IŞİD'ci ABD askeri' tutuklandı

'IŞİD'ci ABD askeri' tutuklandı

ABD ordusunda IŞİD'e bağlılık yemini ettiği öne sürülen bir astsubay tutuklandı. 34 yaşındaki Ikaika Erik Kang bir yıldır izleniyordu.

Amerikan ordusunda görevli bir astsubay, terör örgütü IŞİD’e bağlılık yemini ettiği ve mali destek verdiği gerekçesiyle Hawaii’de özel timler tarafından tutuklandı. Amerikan basını, 34 yaşındaki Ikaika Erik Kang’ın bir yıldır ordu soruşturması altında bulunduğunu ve FBI tarafından izlendiğini yazdı.

İddiaya göre Kang IŞİD’e bağlılık yemini etmişti ve bir ‘yalnız kurt’tu. Kang’ın bir casusla farkında olmadan yaptığı sohbette ‘çok sayıda insanı öldürmek istediğini’ söylediği de öne sürülüyor.

2011’de Irak’ta, 2013’te de Afganistan’da görev yapan Kang, Amerikan ordusunun Küresel Terörle Mücadele Hizmet Madalyası’nı almıştı. Kang’ın babası, oğlunun bu iki ülkedeki görevleri sırasında İslam hakkında kitaplar okuduğunu ama IŞİD’le bağlantısını ilk kez duyduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.