IŞİD yöneticisi Abitoğlu Hatay'da yakalandı

IŞİD yöneticisi Abitoğlu Hatay'da yakalandı

IŞİD yöneticilerinden Abitoğlu yakalandı. Abitoğlu, 1 milyon TL ödülle aranıyordu.

IŞİD’in yöneticilerinden ‘Ebu Eymen’ kod adlı Mehmet Abitoğlu, Hatay’da gözaltına alındı. Başına 1 milyon lira ödül konulan ve İçişleri Bakanlığı ‘Terör Arananlar Listesi’nde ‘yeşil’ kategoride yer alan Abitoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile MİT’in çalışmaları sonucu, Abitoğlu’nun Suriye’den Türkiye’ye geçtiği belirlendi. Ekipler yaptığı çalışma sonucu Abitoğlu’nun saklandığı bölgeyi belirledi. Ardından düzenlenen operasyonla Mehmet Abitoğlu gözaltına aldı.

BALI’NIN GRUBUNDAN

2014 yılında ailesiyle birlikte terör örgütü DEAŞ’a katılmak için Suriye’ye geçen Mehmet Abitoğlu’nun, IŞİD’in Türkiye sorumlusu İlhami Balı’nın grubunda olduğu açıklandı. Balı’nın, başta Ankara Gar ve Gaziantep katliamları olmak üzere birçok saldırının talimatını verdiği belirtiliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.