IŞİD tehdidi masalına çocuklar bile inanmaz

IŞİD tehdidi masalına çocuklar bile inanmaz

Havuz Medyası’nın bir hafta önceki manşetleri PYD’nin Suriye’de oluşturduğu Kürt koridoru üzerineydi. Ortak dilleri, IŞİD’in ehveni şer olduğu, çünkü 2-3 yıl içinde kendiliğinden eriyeceği, Kürtler’in ise kalıcı bir devlet kuracakları üzerineydi.

ERGUN BABAHAN / MİLLET

Aradan geçen bir haftada PYD düşman olma niteliğini kaybetmedi ama birden bire IŞİD birinci sıraya yükseldi. Hükümet, Silahlı Kuvvetler’in Suriye’ye müdahale etmesi için dört koldan baskı uyguluyor. Silahlı Kuvvetler ise haklı olarak sonu belirsiz böyle bir maceraya girmek istemiyor.
 
Saray’ın planı belli… AKP’nin muhalefetle koalisyon kurmasını engellemek ve Suriye müdahalesi yoluyla MHP’den oy devşirerek olası bir erken seçimde tek başına iktidara gelmek.
 
Tehlikeli ve sonu belirsiz bir oyun…
 
Şimdi tüm dünya, AKP iktidarının aralarında IŞİD’in de olduğu radikal unsurlara silah yardımı yaptığını, sınırdan geçişlerine kolaylık sağladığını biliyor. O yüzden kendi seçmeninize esip üflemenizin bir yararı yok. İstihbarat kayıtları, bölgedeki ajanları bu belgeleri kendilerine sağlıyor.

O nedenle bu saatten sonra IŞİD’e müdahale edeceğim diye, Suriye’ye girmenizi, amiyane tabirle kimse yemez. Girmenize ses çıkarmamalarının tek sebebi olabilir, girsin ve sonucuna katlansın.
 
ETKİLEYEBİLİR AMA...
 
Kendi iktidar hırsıyla koca bir ülkeyi ateşe atmaya hazırlanan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Kürt devletini engelleyeceğiz, yeniden tek başına iktidara geleceğiz diye her şey göze alınıyor. İttihatçılar’ın mantığından hiç farkı yok.
 
Amerika’ya rağmen bölgede adım atamayacaklarını göremeyenler, Washington’ın oyun planını tek başına bozacağına inanıyor. Oysa gerçek şu: Türkiye bölgedeki gelişmeleri etkileyebilir ama belirleyemez.
 
Suriye’ye yapılacak silahlı bir müdahale, İslam coğrafyasındaki yangının Türkiye’ye sıçraması, Kürtlerle silahlı bir çatışmanın başlaması neticesini doğurmaktan başka bir fayda sağlamayacaktır.
 
Andy-Ar’ın dün yayınladığı kamuoyu araştırması Saray’ı heveslendirmiş olmalı. Artık AKP’nin başta CHP olmak üzere herhangi bir parti ile koalisyon kurması ihtimali ciddi biçimde azalmıştır.
 
SARAY'IN ENDİŞELERİ...
 
Havuz medyasının akibeti, kamu bankalarının bilançoları, yolsuzluk soruşturmaları, keyfe keder çıkarılan yasaların değiştirilmesi, cumhurbaşkanının ödeneğinin kesilmesi, yeni bir anayasa, Saray’ın boşaltılması…
 
Bütün bunlar Saray’ın en büyük endişeleri.
 
Her gece korkulu rüya gördüğü kesin. Bundan kurtulmak için ilk günden beri planlı bir strateji yürütüyor. Kıbrıs çıkarmasının Ecevit’e sağladığı oy gücünü Suriye ile kendisine ve AKP’ye çevirmeye çalışıyor. Bir taşla iki kuş vurma hesabı: Hem tek başına iktidar, hem de Kuzey Suriye’yi engelleme amacı.
 
Sonu belirsiz, ülke için felaket riskleri taşıyan bir plan. Devlet aklı diye bir şey kaldıysa bu belayı savuştururuz.
 
Yoksa gidişat çok ama çok tehlikeli. Tehlikenin farkında mısınız!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum