'IŞİD komutanı NATO bünyesinde görev yapmıştı'

'IŞİD komutanı NATO bünyesinde görev yapmıştı'

İdlib'deki ortak operasyonunda öldürüldüğü belirtilen Kosovalı IŞİD 'komutanı' Lavdrim Muhaceri hakkında iddia... İtalyan basını, Muhaceri'nin Kosova'daki Amerikan üssünde ve Afganistan'daki NATO birliğinde görev yaptığını öne sürdü.

Suriye’de öldürüldüğü belirtilen Kosovalı IŞİD ‘komutanı’ Lavdrim Muhaceri’nin daha önce Kosova’da NATO bünyesinde görev yaptığı öne sürüldü. İtalyan gazetesi Espresso’nun haberinde, ‘IŞİD’e en çok militan gönderen Avrupa şehirlerinden biri’nin Kaçanik olduğu, Suriye ve Irak’a giden militanların daha önce Kosova’daki Amerikan üssünde ve Afganistan’daki NATO birliğinde görev yaptığı öne sürüldü. İddiaya göre, Muhaceri de bu kişilerden biri.

2014’te ABD Dışişleri Bakanlığı’nın terörist listesine dahil edilen Muhaceri’nin, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri ve Suriye ordusuna bağlı Tiger birliğinin İdlib’deki ortak operasyonunda öldürüldüğü belirtiliyor. Haber, Yunanistan’da yayın yapan pronews.gr sitesinde yer aldı. pronews.gr, ‘kasap’ lakaplı Muhaceri’nin IŞİD’in propaganda videolarında Hristiyanları, Şiileri ve Alevileri bizzat infaz ettiğini hatırlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.