IŞİD katliamının yıldönümünde fındık festivali!

IŞİD katliamının yıldönümünde fındık festivali!

Antep'te yaşanan katliamın yıldönümde 'fındık fesitivali' düzenlendi. Katliamında yedi yaşındaki oğlunu kaybeden Servet Aydınalp 'katliamın yıldönümünde festival yapılmasına' tepki gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz sene yaşanan IŞİD saldırısı sonucu 40’ı çocuk 57 kişinin hayatını kaybettiği katliamın yıl dönümünde ‘Fıstık Festivali’ düzenledi.

Festivalin ilk gününde Antep fıstığı Festivali korteji gerçekleştirildi. Kortejin sona ermesinin ardından sanatçı Zara bir konser verdi.

‘UNUTMAYACAĞIZ’

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, 20 Ağustos’ta gerçekleşen bombalı saldırıda yedi yaşındaki oğlu Azad’ı kaybeden Servet Aydınalp, oğlunun mezarı başında yaptığı açıklamada, Antep Büyükşehir Belediyesi’nin festivalle acılarını artırdığını söyledi. Baba Aydınalp, “Festivalin bize gösterdiği şey şu ki bir avuç fıstık, evladım dahil 57 candan çok daha kıymetliymiş. Yaşadığımız katliamı, kaybettiğimiz canları ve belediyenin düzenlediği bu eğlenceyi asla unutmayacağız” diye konuştu.

Katliamda yaralanan yüzlerce insan arasında yer alan ve saz çalmak için düğünde bulunan Mesut Garsi de tepkisini dile getirdi.

Katliamın ardından birçok kez ameliyat olan ancak eski sağlığına tam olarak kavuşamayan Garsi, acılarının unutturulmak istendiğini belirtti.

Katliamı “unutturulma” girişimlerinin olduğunu dile getiren Garsi, “Katliamın ardından hayatta kalanların yaşadığı acıyı görmeyip eğlence düzenliyorlar. Bunu kim yapar?” diye sordu.

Ölenlerin kimliğinden ötürü sahiplenilmediğini ifade eden Garsi, “Orada 57 insan IŞİD tarafından öldürüldü ancak ölenler Kürt olduğu için önemsenmedi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.