IŞİD Filipinler'de okul bastı

IŞİD Filipinler'de okul bastı

Fillipinler'de IŞİD'le bağlantılı 50 kişilik grup ilkokulu bastı. Filipinler Ordusu'nun müdahalesi sonucu kaçan militanlar beş sivili rehin aldı.

Filipinler’in güneyinde North Cotabato kasabasında bir ilkokula saldıran IŞİD bağlantılı militanlar beş kişiyi rehin aldı. Kendilerini ‘Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları’ (BIFF) olarak adlandıran 50 kişilik grup, günün erken saatlerinde North Cotabato kasabasında bir ilkokulu basıp 12’si çocuk 30 kişiyi rehin aldı. Saldırganlar, Filipinler ordusunun okulu kuşatması sonucu beş sivili rehin alıp kaçtı.

Filipinler Ordusu Tuğgenerali Restituto Padill sivillerin zarar görmediğini ve ordunun militanların izini sürdüğünü duyurdu. Padill yaptığı açıklamada, “Düşman, 12’si çocuk 30 rehineyi arkasında bırakıp acele bir şekilde geri çekildi” ifadelerini kullandı. Fakat kaçarken aldıkları beş rehinenin serbest bırakıldığına dair net bir bilgi olmadığını sözlerine ekledi.

BIFF sözcüsü Abu Misry Mama, Reuters’a yaptığı açıklamada beş sivilinin çatışmadan uzak güvenli bir bölgeye götürüldüklerini ve serbest bırakılacaklarını söyledi. (Dış Haberler)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.