İş bırakan emekçileri: Kölelik sözleşmelerinizi imzalamıyoruz direnişi seçiyoruz

İş bırakan emekçileri: Kölelik sözleşmelerinizi imzalamıyoruz direnişi seçiyoruz

VAN Gölü Edaş İşlet Müdürlüğü'ne bağlı arıza ekibinde görev alan emekçiler greve gitti. Arıza Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan emekçiler, " Kölelik sözleşmelerinizi imzalamıyoruz direnişi seçiyoruz" dedi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Van Gölü Edaş İşlet Müdürlüğü'ne bağlı arıza ekibinde görev alan emekçiler Yüksekova'da greve gitti.

Elektrik arıza müdürlüğü önünde biraraya gelerek çalışma koşullarını protesto eden emekçiler, "teşeronlaşmaya hayır" dedi.

DİSK ve Enerji-Sen üyeleriyle mahalle muhtarlarının da destek verdiği eylemde emekçiler adına basın açıklamasını Salih Alim okudu.

haberingoruntuleri.gif

Alim açıklamasında, "Van Gölü EDAŞ'da sürdürdüğümüz insanca ücret, güvenceli çalışma koşulları mücadelemiz bugün itibariyle çalışmama hakkımızı kullanma aşamasına gelmiştir. Sendikamız üyesi işçiler bu sabah itibariyle VAN GÖLÜ EDAŞ Hakkari bünyesinde 3 ilçede arıza-bakım-onarım servisinde iş başı yapmamışlardır." dedi.

"BİZE VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ"

Yıllardır taşeron şirketler tarafından emeklerinin karşılığının ödenmediğğine değinen Alim, "Her ihale dönemi geldiğinde ise çalışma koşullarını düzeleceğine dair çeşitli sözler verildi ancak hiç biri yeri getirilmedi. Bugüne gelindiğinde ise yeni bir ihale dönemi ile karşı karşıyayız ve bizler bize verilen sözlerin yerine getirilmesini beklerken şirket yetkilileri çalışan işçilerin önüne kölece çalışma antlaşması sunuyor imza atmamızı bekliyor. Cevabımız çok açık ve nettir. Kölelik sözleşmelerinizi imzalamıyoruz direnişi seçiyoruz." şeklinde konuştu.

"HER GÜN İŞTEN ATILMA TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Emekçiler olarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirten Alim, "Disk Enerji-Sen’de örgütlendik. Taleplerimizi birleştirdik tek yumruk olduk. Çocuklarımız ve ailemiz ile yaşayabileceğimiz İnsanca bir ücret alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Taşeron şirketlerin bünyesinde her gün işten atılma tehditleri ile çalışmayacağız. Güvenceli bir iş koşullarının yaratılması için mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Alim konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şirket yetkililerinin türlü vaatler ile direnişimizi kırma çabaları boşunadır. İşçi arkadaşlarımız ile oluşturduğumuz taleplerimizden geri adım atmamız söz konusu değildir ve olmayacaktır. Sendikamızın kararlılığını sınamaya kalkanlar Elektrik Dağıtım Şirketlerinde bundan önce yürüttüğümüz mücadeleleri bakmalarını öneriyoruz. Sendikamız İstanbul'dan Adana'ya, Diyarbakır'dan, Ağrıya, Tunceli'ye kadar zafere kadar direniş şiarını kendine bayrak edinmiştir. Van GÖLÜ EDAŞ Hakkari’de  bu bayrağın ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğiz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum