İş adamı okul yaptırdı

İş adamı okul yaptırdı

Şemdinlili hayırsever iş adamı Sabri Özel babasının doğduğu köye bir okul yaptı. Özel daha önceki yıllarda Şemdinli ilçesine kendi adını taşıyan Şemdinli Sabri Özel Lisesi’ni de yapmıştı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)

Şemdinlili Sanayici İş adamı Sabri Özel ilçeye 40 kilometre uzaklıkta, 120 haneli, 1000 nüfuslu ve 100 öğrencisi olan Ortaklar (Bêsosın) Köyüne babasının adını taşıyan 2 derslikli bir ilköğretim okulu yaptı. Babası Hamo Özel adına yapılan Ortaklar Köyü Hamo Özel İlköğretim Okulu yakında kendisinin de katılacağı bir törenle hizmete gireceği bildirildi. Ortaklar köyüne en son 1962’de yapılan okul hizmet veriyordu.

31950Şemdinli Ortaklar(Bêsosın)  Köyü’nde bitme aşamasına gelen okulun inşaat yapımını yerinde kontrol eden Şemdinli Kaymakamı Hakan Şen eğitime katkı sunan ve diğer birçok hayırsever işlerde Şemdinli halkını yalnız bırakmayan İş adamı Sabri Özel’e bu hizmetinin de çok önemli olduğunu belirtti. Şen, Herkesi bu tür kamusal hizmet veremeye davet ederek, Özel’e hizmetinden dolayı teşekkür etti.

"ÇOCUKLAR ÇOK ŞANSLI"

Kaymakam Şen “Şemdinli ilçemizin ileri gelenlerinden iş adamı Sabri Özel, kendi babasının adını taşıyan Ortaklar Köyüne bir okul yaptırdı. Ortaklar köyü çocukları bu açıdan çok şanslıdır."dedi.

"VEFAKAR İŞADAMI"

Şen, "Sabri Bey kendi rüştünü ispatlayan bir insandır. Kendi doğduğu, büyüdüğü topraklara kazancıdan yatırım yapmayı da bilen vefakar bir insandır. Daha önce Sabri Özel lisemiz olmak üzere sağlık ocağı gibi kamu yatırımları, arsa bağışlama,76 öğrenciye burs, parasal ve ayni yardım gibi yardımlarda bulunmuştur. Bu günde babasının köyü olan Ortaklar Köyüne bu okulu yaptırdı. Gerek eğitim ve gerek diğer hizmetlerde katkı verdiğini gösterdi. Vatanın vefalı bir çocuğu olarak babasının ismi, bu okul var oldukça yaşatacaktır. Diğer insanlarımıza, iş adamlarımıza örnek olmasını diliyoruz. İş adamlarımızdan özellikle Şemdinliye yatırım yapmalarını bekliyoruz. Kısmet olursa Sabri Beyi burada ağırlayacağız ve bu okulun açılışını en kısa zamanda hep birlikte yapacağız. Burada doktorlar, avukatlar, mühendisler, devlet memurları çıkacak, temennimiz budur. Kendisine buradan basın aracılığı ile teşekkür ederiz.”dedi.

Ortaklar Köyü çocukları ise yeni bir okulun kavuşmanın heyecanıyla Sabri Özel’e teşekkür ettiklerini belirttiler.

Nurettin Öveç (Köy Sakini), “Köyümüzde eski okulumuz vardı, kötüydü. Sabri Bey çok özel malzeme kullandı. Ömür boyu kendilerine teşekkür ederiz.”dedi.

Halis İstemkar (İnşaatın yapımını takip eden Kaymakamlık personeli): “Sabri beyin direktifi ile kaliteli malzeme kullandık. İki derslikli bu okulda 100 öğrenci eğitim görecek. Kendisine köy halkı adına teşekkür ederim.”dedi.

Kadri Alkan (Şemdinlili İşadamı): “Sabri Bey ilçemize çok güzel hizmetler yapıyor. Şemdinli’nin en dar günlerinde hep yanındadır. Özellikle eşi Ebru Hanım eğitim ve öğretime çok duyarlıdır. 400 öğrenci burs almak için başvurdu imkanları dahilinde bunların içinde 76’sına burs verdi. Sabri Beyin işleri yoğun olduğundan burs işini eşi Ebru Hanım ilgilendi. Özel çiftine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.”dedi.

Sanayici İş Adamı Sabri Özel ise konuyla ilgili olarak, babasının doğup büyüdüğü köyün eğitim sorununa katkı sunmak hem de babasına olan vefa borcunu ödemek için bu hayırlı eseri yarattığının belirtti. Özel ‘Şemdinli ilçesi benim doğup büyüdüğüm yer, toprağıma ve halkıma olan vefa borcumu bu tür hizmetlerle ödemeye çalışıyorum. Şemdinli ilçemize hayırlı olsun. Umarım en kısa zamanda halkımızla beraber bu okulun açılışını gerçekleştiririz.”dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.