İrfan Sarı: Yüksekova Belediyesi'nin borcu 1 milyar 280 milyona çıkarıldı

İrfan Sarı: Yüksekova Belediyesi'nin borcu 1 milyar 280 milyona çıkarıldı

Yerine kayyum atanan Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı İrfan Sarı, 2019 sonrası atanan kayyımların belediye borcunu 680 milyon TL'den 1 milyar 280 milyona çıkardığını söyledi.

18 Ekim 2019 tarihinde görevden alınarak, yerine kayyum atanan İrfan Sarı'ya göre, 4 yıl içerisinde 680 milyon TL'lik borç 1 milyar 280 milyona çıktı. MA'ya konuşan Sarı, söz konusu borcun yanı sıra belediye taşınmazlarının bir bir satışa çıkarıldığını ifade etti.   

İlk dönem: 680 Milyon TL borç

İktidarın 'Halk belediyeciliğini yaptırmayacağız. Ya biz yapacağız ya da bizim istediğimiz şekilde yönetilecek' mesajı vermek istediğini savunan Sarı, "2019 yerel seçimlerinde 680 milyon borçla belediyeyi kayyımdan aldık. Borç nedeniyle belediyeye gelen bütçenin tamamı bankalar tarafından kesildi. Bu nedenle bir süre belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyemez hale geldik. Elektrik, sigorta ve diğer tüm borçları dahi ödeyemeyecek bir belediyeyi devir aldık. Görevde kaldığımız 6 aylık süreçte tüm borçlara rağmen halkın sorunlarını gidermeye çalıştık” dedi.

690x450nc-hkr-16-11-2023-gever-kayyim-politikalari-irfan-sari-rop3.jpg

Yerlerine kayyum atandıktan sonra borcun sürekli yükseldiğini söyleyen Sarı, belediye borcunun şu an 1 milyar 280 milyon liraya kadar çıktığı bilgisine edindiklerini aktardı. Belediye çalışanlarının maaşlarının ödenmeleri noktasında şu an aksamalar yaşandığını kaydeden Sarı, ayrıca iş makinaları ve demirbaşların da kullanılamaz halde olduklarını ifade etti.

"Yandaş kişilerin işe alınmasıyla seçimlerde oy depolaması yapılması amaçlanıyor"

Sarı, belediyedeki durum nedeniyle kentin "kaosla karşı karşıya" olduğunu söyledi. Sarı, "Belediyeye 30'a yakın işçi alındığını öğrendik. Alınan işçilerin bir gün içerisinde açılan, kapatılan ilan ile işe alındığını ve önceden kimlerin işe alınacağının planının ve hazırlığının yapılarak alımların gerçekleştiğini görebiliyoruz. Belediyede çalışan personellerin yeterli olduğunu biliyoruz. Ancak yandaş kişilerin işe alınmasıyla seçimlerde oy depolaması yapılması amaçlanıyor" diye kaydetti. 

"Araziler peşkeş çekildi"

Belediye taşınmazlarının da satışa çıkarıldığını dile getiren Sarı, bugün itibariyle değeri 100 milyon olan arsaların geçtiğimiz yıl "yok pahasına" satıldığını kaydetti. 50 milyon değeri olan bir arazinin 3 milyona satıldığını aktaran Sarı, "Cengiz Topel ve İpekyolu caddelerinin yol yapımları karayollarına ait. Kayyım, karayollarına ait çalışmaları kendileri yapmış gibi gösteriyor. Ayrıca şehir merkezindeki yol üzerinde bulunan orta refüj iki kez yıkılarak yeniden yapıldı. Bu bile belediyenin nasıl hortumlandığını ve içinin boşaltıldığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

"Tekrardan inşa edeceğiz"

Seçimler sonrası kente bağlı 11 köyün ve 3 bölgenin ilçeye bağlanacağını belirten Sarı, bu durumda belediyeye düşen görevlerin artacağını kaydetti. Sarı, "Belediyeyi tekrar aldığımızda nasıl bir manzara ile karşı karşıya kalacağımızı biliyoruz. İstanbul ve Kocaeli belediyesiyle eş değer bir borç söz konusu. Kayyım buna mukabil kentin dokusunu değiştirecek, mimarı bir kent teslim etmeyecek. Yıllardır sorunlarla harabeye dönüştürülmüş bir belediyeyi tekrar devralacağımızı biliyoruz. Ancak tekrardan inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum