İranlı kardeşler Yüksekova'da çobanlık yapıyor

İranlı kardeşler Yüksekova'da çobanlık yapıyor

İranlı Abdullah Mehemmed Nevayi ile kardeşi Şaban Nevayi Yüksekova'ya bağlı Beşpınar Köyü'nde çobanlık yaparak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

İran'da yaşayan Abdullah Mehemmed Nevayi, iş bulamadığı için kardeşi Şaban Nevayi ile birlikte Yüksekova'ya geldi.

Çarşı merkezinde de iş bulamayan kardeşler, ilçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Beşpınar köyünde çobanlık yapmaya başladı. 3 aydır çalışan İranlı kardeşler, köyün yaklaşık 1500 koyundan oluşan sürüsüne bakıyor.

Gece gündüz yaylada koyunlara göz kulak olan kardeşler, ayda kişi başına 3 bin 200 TL kazanıyor.

İran'da iş imkanlarının kısıtlı olduğunu ve bu yüzden çareyi Yüksekova'ya gelmekte bulduklarını belirten Şaban Nevayi, "3 aydır burada çobanlık yapıyoruz. Mecbur buraya geldik. Gece gündüz sürünün başındayız. Zor ama yapacak bir şey yok. Köy halkı bizden memnun. Biz de köy halkının bize yaklaşımından memnunuz. Yeme içmemizi onlar karşılıyor. Her gün farklı bir aile bize yemek yapıyor" dedi. 

Her gün Kamışlı köyünden Beşpınar köyü yaylasına geldiklerini belirten Pakize Taşar isimli berivan ise, "Köy ile yayla arası bir saatlik yol. Öğlen 12 gibi yola çıkıyoruz, 1 saat sonra yaylaya varıyoruz. Kavurucu sıcaklarda süt sağıyoruz. Köye dönüşümüz akşam üzeri saat 3'ü buluyor. Dönerken koyunlarımızı çobanlara emanet ediyoruz. Köy halkı olarak kendilerinden memnunuz" ifadelerini kullandı.

a-006.jpg

b-005.jpg

c-006.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.