İranlı çoban: Koyunlarla zaman geçirmek insanlarla zaman geçirmekten daha güzel

İranlı çoban Emrah Velizade, yaşadığı Urmiye şehrinde iş bulamadığı için Yüksekova’da çobanlık yaptığı söyledi.

Yüksekova ile arasında yaklaşık 100 kilometre mesafe bulunan İran’ın Urmiye şehrinde yaşayan 10 yıllık çoban Emrah Velizade, bu yıl iş bulamadığı için Yüksekova’nın Dilimli (kelê) köyünde çobanlık yapıyor.

İran’da çok iş olmadığı için ailesini köyünde bırakarak Yüksekova’ya gelmek zorunda kaldığını anlatan Velizade, "Aileme bakabilmek için buraya geldim, kısmetim buradaymış, internetten ailemle görüşüyorum. İş bittikten sonra köylülerle yemek yiyorum, çay içiyorum, uyumak için çoban odasına geçiyorum. Odamda soba, televizyon, semaver var’’ diyerek çobanlık günlerini anlatıyor.

"BURADA İNSANLAR ÇOBANLIK YAPMIYOR"

Yüksekova’da insanların çobanlık yapmayı tercih etmediğini söyleyen Velizade, Yüksekova’da çalışarak ailesinin 2 - 3 aylık masraflarını karşılayabildiğini söylüyor.

Koyunlarla zaman geçirmenin, insanlarla zaman geçirmekten daha güzel olduğunu söyleyen Velizade, "Çok sıkılırsam bir koyunun kulağından tutup yanıma çekiyorum, kafasını okşuyorum, yarasına bakıyorum. Hastalığı var mı yok mu kontrol ediyorum’’ diyor.

2bfeb84d-1ff3-476d-a483-286d5ac57d1b.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum