İran'ın Türkiye elçisi istifa etmek zorunda kaldı

İran'ın Türkiye elçisi istifa etmek zorunda kaldı

İran'da emekli olan kişilerin devlet memurluğu yapmasını yasaklayan yasa uyarınca çok sayıda yetkili istifa etti. Bu kişiler arasında İran'ın Ankara Büyükelçisi de bulunuyor.

İran’da emekli olan kişilerin devlet kurumlarında çalışmasının yasaklanmasını öngören yasanın ardından çok sayıda bürokrat istifa etti.

İran’ın Türkiye Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard da istifa edenler arasında.

İran’ın Türkiye Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard

Eylül ayında çıkarılan yasa, emekli maaşı alan kişilerin aynı zamanda memur maaşı almasının önüne geçmeyi amaçlıyor. DHA’nın haberine göre ise hafta sonunda çok sayıda bürokrat bu yasa nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yardımcılığını veya danışmanlığını yapan 10 tanınmış isim de istifa etti. İstifa edenler arasında yer alan Hasan Ruhani’nin kadın yardımcılarından Şahindoht Molaverdi, yazılı açıklamayla meclisin çıkardığı yasayı eleştirdi. Molaverdi, Ruhani’nin Vatandaş Haklarından Sorumlu Özel Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

14 İLİN VALİSİ DEĞİŞECEK

Yeni yasayla birlikte en az 14 vali görevinden istifa ederken, hükümet bazı iller için vekaleten valiler atadı. Yeni kanun, aralarında başkent Tahran’ın da bulunduğu onlarca belediye başkanını da koltuğundan etti. İstifa eden belediye başkanları için Belediye Meclisleri yeni başkanlar seçerken, beş büyükşehir olan Tahran, Meşhed, Yezd, Kirmanşah ve Reşt’de İstihbarat Teşkilatı’ndan ‘olur’ yazısı gelmemesi nedeniyle belirsizlik devam ediyor.

ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DE GÖREVİNİ BIRAKTI

Bürokratları da kapsayan yeni kanunun uygulanmasıyla, İran’ın yurt dışındaki bazı büyükelçileri de görevini bırakmak zorunda kaldı. İstifa edenler arasında İran’ın Türkiye Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard da bulunuyor. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.