İran’ın kaptanı Dünya Kupası’ndan protestoculara destek verdi: Yanlarındayız

İran’ın kaptanı Dünya Kupası’ndan protestoculara destek verdi: Yanlarındayız

İran futbol takımının kaptanı İhsan Hacsafi (32), Dünya Kupası için gittikleri Katar’da ülkesinde yaşananlarla ilgili sesini yükseltti. Takımın oyuncularının protestolarda ölenlere ve protestoculara destek verdiklerini açıkladı.

Dün başlayan Dünya Kupası için Katar’a giden takımın kaptanı Hacsafi bugün Britanya’yla oynayacakları ilk maçları öncesinde protestoculara destek verdi.

Dün akşam düzenlenen basın toplantısında konuşan Hacsafi, ”Ülkemizde koşulların doğru, halkımızın da mutlu olmadığını kabul etmeliyiz” diyerek İran’daki durumu inkar edemeyeceklerini, oyuncuların da her şeyin bilincinde olduğunu söyledi.

Yunanistan’ın AEK takımında forma giyen Hacsafi şöyle konuştu: ”Her şeyden önce İran’daki acılı, yakınını kaybetmiş tüm ailelere başsağlığı dileklerimi sunmak isterim. Onların yanında olduğumuzu, onlara destek verdiğimizi bilmelerini isterim. Biz buradayız ama bu, onların sesi olamayız anlamına gelmiyor. Mücadele etmemiz, elimizden gelen en iyi performansı göstermemiz, goller atmamız ve aldığımız iyi sonuçlarla İran’ın cesur insanlarını temsil etmeliyiz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.