İran'ın Türk vatandaşlarına dönük kısıtlaması vatandaşları mağdur ediyor

İran'ın Türk vatandaşlarına dönük kısıtlaması vatandaşları mağdur ediyor

Yüksekova'nın İran'a açılan Esendere Sınır Kapısında dünden beri yüzlerce vatandaş İran'a alınmıyor. Sebebi ise İran'ın ilk kez aldığı tuhaf bir karar.

Esendere Sınır Kapısı'na bugünlerde giden birçok vatandaşı İran tarafı kabul etmiyor. Dünden beri yaşanan problemin nedeni bugün anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre İran, Türkiye vatandaşlarını bundan böyle ayda sadece 3 defa ülkesine kabul edecek. Söz konusu uygulama nedeniyle iş nedeniyle veya İran'daki akrabalarını ziyarete gitmek isteyen birçok vatandaş İran'a alınmıyor.

Söz konusu uygulama nedeniyle Esendere sınır kapısında 2 gündür bir yoğunluk yaşanıyor. Uygulama ile ilgili açıklama yapan Cemal Altınoluk isimli vatandaş söz konusu uygulamayı İran'lı yetkililerin Türkiye'deki yetkililere bildirdiğini ve uygulama nedeniyle birçok vatandaşın mağdur olduğunu söyledi. Altınoluk uygulamanın sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına dönük olduğunu söyledi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.