İran'dan 'Kasım Süleymani'nin intikamı' açıklamasına düzeltme

İran'dan 'Kasım Süleymani'nin intikamı' açıklamasına düzeltme

Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Şerif'in 'Aksa Tufanı' saldırısının Süleymani suikastının intikamlarından biri olduğuna yönelik açıklamasına düzeltme geldi.

 İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, ordu sözcüsünün, Hamas'ın "7 Ekim saldırılarının Kasım Süleymani suikastının intikamlarından biri olduğu" yönündeki açıklamasını düzelterek, "Aksa Tufanı operasyonunun tasarımı ve uygulaması Filistinliler tarafından yapılmış ve Filistin dışında herhangi bir karar alınmamıştır" dedi.

AA'nın İran devlet televizyonundan aktardığına göre, Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Selami, 25 Aralık'ta Suriye'de İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Devrim Muhafızları Ordusu'nun üst düzey komutanlarından Razi Musevi için başkent Tahran'da düzenlenen cenaze töreninde konuştu. Selami, İsrail'in öldürdüğü Musevi'nin, Devrim Muhafızları Ordusunun en deneyimli ve etkili komutanlarından biri olduğunu ifade ederek, "Seyyid Razi'nin intikamı, Siyonist rejimin devrilmesinden başka bir şey olmayacaktır" dedi.

'İNTİKAM HAREKETİMİZDEN BAĞIMSIZDIR'

Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif'in, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği "Aksa Tufanı" adı verilen saldırıların Süleymani suikastının intikamlarından biri olduğuna dair iddiasını da düzelten Selami, şunları söyledi: "Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü'nün açıklamasından Aksa Tufanı Operasyonu'nun Hac Kasım'ın intikamı olduğu konuşuldu. Aksa Tufanı bizim Hac Kasım'ın intikamını alma hareketimizden bağımsızdır. Aksa Tufanı operasyonunun tasarımı ve uygulaması Filistinliler tarafından yapılmış ve Filistin dışında herhangi bir karar alınmamıştır."

Selami, 2020'de ABD saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamını henüz almadıklarını belirterek, "Bunu zamanı gelince yapacağız. Yaptığımızı dürüstçe beyan ederiz ve korkmayız" dedi.

HAMAS DA YALANLAMIŞTI

En üst düzeyde İranlı yetkililer, daha önce Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği "Aksa Tufanı" saldırılarıyla ilgilerinin olmadığını açıklamıştı. Bu açıklamalara rağmen Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Şerif, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, "Aksa Tufanı, Siyonistler ve ABD eliyle gerçekleşen Kasım Süleymani suikastının intikamlarından biriydi ve bu intikamlar devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Hamas, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Tuğgeneral Şerif'in, "Aksa Tufanı" saldırılarının Süleymani suikastının intikamlarından biri olduğuna dair iddiasını yalanlamıştı. Açıklamada, "Hamas, İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif'in, Aksa Tufanı operasyonu ve gerekçelerine ilişkin yaptığı açıklamaların geçerliliğini reddediyor" ifadelerine yer verilmişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020'de Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınında ABD saldırısında öldürülmüştü. İranlı yetkililer, bu suikastın intikamını alacaklarını dile getirmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.