İran'dan İsrail'e tehdit: Yeni bir şok dalgası yolda

İran'dan İsrail'e tehdit: Yeni bir şok dalgası yolda

Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Ali Fedavi, “İsrail Gazze’de işlediği suçları sona erdirmezse yeni bir şok dalgası daha yaşayacak” dedi.

 İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin açıklama geldi. Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Ali Fedavi, “İsrail Gazze’de işlediği suçları sona erdirmezse yeni bir şok dalgası daha yaşayacak” ifadelerini kullandı. Fedavi, “Bu kanserli tümör dünya haritasından silinene dek direniş cephesinin Siyonist rejime şokları sürecek” dedi. 

HAMANEY: DİRENİŞ GÜÇLERİ HAREKETE GEÇECEK

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu "direniş güçleri" olarak adlandırılan grupların harekete geçeceğini savundu. Hamaney, başkent Tahran'daki bir toplantıda konuştu.

AA'nın aktardığına göre, konuşmasının bir bölümünde İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinen Hamaney, "İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu direniş güçleri olarak adlandırılan grupları kimsenin durduramayacağını" söyledi. İsrail'in Gazze'de dünyanın gözleri önünde Filistinlilere karşı 'soykırım' yaptığını savunan Hamaney, "Bazı yabancı yetkililer, Filistinlilerin neden sivilleri öldürdüğünü söylüyor. Yerleşim yerlerinde yaşayanlar sivil değil. Hepsi silahlı" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN 'ÖNLEYİCİ SALDIRI' AÇIKLAMASI

Dün, İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan Hizbullahı'nın ilerleyen saatlerde İsrail'e karşı önleyici saldırıya geçebileceğini dile getirmişti. İran destekli Lübnan Hizbullahı'nın ilerleyen saatlerde İsrail'e karşı harekete geçebileceğini ifade eden Abdullahiyan, "Direniş liderleri, Siyonist rejimin Gazze'de herhangi bir eylem (kara saldırısı) yapmasına ardından diğer bölgedeki direniş güçlerine yönelmesine izin vermeyecektir. Tüm seçenekler Hizbullah'ın önündedir" demişti. Abdullahiyan, "Direniş cephesinin önümüzdeki saatlerde herhangi bir önleyici saldırı olasılığı beklenebilir" ifadelerini kullanmıştı.

İran; Lübnan Hizbullahı, Suriye'deki milisler, Irak'ta desteklediği silahlı gruplar ve Yemen'deki Husileri "direniş güçleri" olarak adlandırıyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.