İran'dan IŞİD atağı: Savaş uçakları Irak'a iade ediliyor

İran'dan IŞİD atağı: Savaş uçakları Irak'a iade ediliyor

İran’ın özel eğitimli 500 askerini hava yoluyla Kerkük kentinin Hurriye Havaalanı’na aktardığı öğrenildi.

Basnews'te yer alan bir habere göre İran, özel eğitimli 500 askerini havayolu ile Kerkük'e gönderdi. Modern silahlarla donatılmış askerler İran’ın Kudüs Ordusu 4. Taburunda yer alıyor. Askerlerin Kerkük’te bulunan Şii silahlı gruplara destek amacıyla gönderildiği belirtildi. Aynı haberde 1991 yılında Körfez Savaş'ı sırasında Irak ordusunda alınan 130 savaş uçağının da Irak'a iade edileceği belirtildi.

İran Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada 1991 yılında yaşanan Körfez Savaşı esnasında Irak Ordusundan alınan 130  savaş uçağını Irak’a iade edeceğini duyurdu.
 
23 yıldır İran’ın elinde bulunan savaş uçaklarının iade kararının, Irak’ta Sünni ve Şii çatışması ihtimallerinin yükseldiği bir döneme denk gelmesi dikat çekiyor.
 
Irak Enerji Bakanı Hüseyin El Şehristani ise geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, IŞİD ile savaşmak için 2 milyonu aşan bir gönüllü başvurusunun olduğunu belirterek “Bu savaşın ne zaman biteceğini kimse bilemez ancak savaşı biz kazanacağız” demişti.
 
İran Dışişleri Bakanı Zarif: IŞİD Tüm Dünya’ya Tehdit Oluşturuyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran’ın Arapça al-Alam haber kanalına verdiği röportajda, “Biz IŞİD’in, aşırılık yanlısı sapkın bir grup olduğuna, tüm bölge ve tüm dünya için bir tehdit olduğun inanıyoruz. Ayrıca terörist gruplar üzerinde hiçbir siyasi yatırım yapılması çağrısında bulunmadık ve bulunulmaması gerektiğine inanıyoruz’’ dedi.
 
Öte yandan Fars Haber Ajansının verdiği habere göre, İran Parlamentosu’nun Sünni Grubu Başkanı Abed Fattahi, Irak ve Suriye’de İslam adı altında işlenen vahşeti eleştirdi
 
Abed Fattahi yaptığı açıklamada, IŞİD’in gerçekleştirdiği vahşi hareketlerin İslam Dünyasının inançları ile çelişkili olduğunu ve bu hareketlerin İslam’ı zedelediğini söyledi. Bu cinayet, yağma ve kafa kesme hareketlerinin İslam’da yerinin olmadığının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum