İran’daki protestolarda bir kişi hayatını kaybetti

İran’daki protestolarda bir kişi hayatını kaybetti

İran'da artan gıda fiyatlarına karşı düzenlenen protestolarda bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İran İşçi Haber Ajansı'na (ILNA) konuşan Dezful kentinin Milletvekili Ahmed Avayi, ülkenin güneybatısındaki Huzistan eyaletine bağlı Endimeşk kentindeki gösterilerde bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Son günlerde protesto gösterilerine sahne olan Dezful kentinde ise şu anda durumun sakin olduğunu aktaran Avayi, gösterilerde gözaltına alınanların sayısından ise haberdar olmadığını belirtti.

3 kişinin öldüğü iddia edildi

Öte yandan yerel kaynaklar, şu ana kadar Dezful, Endimeşk ve Farsan kentlerindeki gösterilerde 3 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Ülke yöneticileri ve hükümet aleyhine sloganlar atan göstericilere güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.İran resmi ajansı IRNA'ya göre, Çarşamba gecesi Dezful kentindeki gösterileri yönlendiren 15 kişi ve Yasuc kentindeki gösterilerde "protestocuları kamu malına zarar vermeye yönlendirmeye çalışan" 7 kişi olmak üzere toplamda 22 kişi gözaltına alındı.

Ülkede dün gece de Loristan eyaletinin Burucerd ve Durud, Çeharmahal Bahtiyari eyaletinin Cunkan ve Farsan, Kohgiluyeh ve Buyer Ahmed eyaletinin Dehdeşt kentlerinde protestolar düzenlenmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.