İran'daki 'Çarşema sor' etkiniklerinde 14 kişi hayatını kaybetti, 2100 kişi yaralandı

İran'daki 'Çarşema sor' etkiniklerinde 14 kişi hayatını kaybetti, 2100 kişi yaralandı

İran'da Hicri Şemsi takvime göre yılın son çarşamba gecesi yapılan "Çarşeme Sor" kutlamaları sırasında şu ana kadar ülke genelinde 14 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 100 kişi yaralandı.

İran'ın Başkenti Tahran’da akşam saatlerinde başlayan kutlamalarda ateşlenen havai fişekler nedeniyle gökyüzünü duman bulutu kapladı.

Şehrin dört bir tarafından duyulan patlama sesleri gece yarısına kadar devam ederken 12 Mart'ta başlayan 'Çarşema sor' kutlamalarına kadar 14 kişi hayatını kaybederken 2 bin 100 kişi ise yaralandı.

Tahran Belediyesi İtfaiye Teşkilatı yetkilileri dün toplam 6 bin 416 acil yardım çağrısı aldıklarını, itfaiye ekiplerinin 230 olaya müdahalede bulunduğunu söyledi.

İran'da Newroz öncesi yılın son çarşamba gecesi yapılan kutlamalarda özellikle çocuklar ve gençler yakılan ateşlerin üzerinden atlıyor, havai fişek ve maytapları ateşe veriyor. Bu kutlamalar ve öncesindeki hazırlıklar her yıl İran'da onlarca kişinin ölümüne, yüzlercesinin yaralanmasına neden oluyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.