İran'da tutuklanan Ronaghi'nin hayatı tehlikede

İran'da tutuklanan Ronaghi'nin hayatı tehlikede

Evin Cezaevi'ne ifade vermeye gittiği sırada rejim güçleri tarafından darp edilerek tutuklanan Hussein Ronaghi'nin hayatının tehlikede olduğu bildirildi.

İran'da seçim sonrası patlak veren protestolardaki rolü nedeniyle 2009 yılında tutuklanan blog yazarı, aktivist ve siyasi muhalif Hussein Ronaghi'nin evi, 23 Eylül'de katıldığı bir canlı yayın esnasında basılmıştı. Evinde olmayan Ronaghi, ertesi gün ifade vermek için avukatlarıyla birlikte Evin Cezaevi'ne gitmiş, buradaki şiddet nedeniyle iki bacağı kırılmış ve avukatlarıyla birlikte tutuklanmıştı. Tutuklandığı günden itibaren açlık grevinde olan ve tedavi edilmeyen Ronaghi'nin erkek kardeşi Hassan Ronaghi, Twitter'dan kardeşinin hayatının tehlikede olduğunu bildirdi. Ronaghi’nin ailesi, 20 gündür Evin Cezaevi'nin önünde nöbet eylemini sürdürüyor. 

'HÜSEYİN'İ ÖLDÜRMEYİ PLANLIYORLAR'

Kardeşi Hassan Ronaghi, sanal medya hesabından, "İslam Cumhuriyeti kardeşim Hüseyin'i öldürmeyi planlıyor" diye paylaştı. Kardeşinin hayatının tehlikede olduğunu vurgulayan Ronaghi, "Tedavisiz ve ilaçsız, bacağı kırık ve hasta bir bedenle kan kusan kardeşimi cezaevinde tutuyorlar" dedi. 

AİLE 20 GÜNDÜR EYLEMDE 

Hasan Ronaghi, “Ailem Hüseyin’in sesini duymak için 20 günden fazladır sabahtan akşama kadar hapishanenin önünde bekliyor. Bu toprakların ana ve babasına yaptığınız vahşetin bedelini ödeyeceksiniz” mesajı paylaştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.