İran'da toz fırtınası: 330 kişi hastaneye kaldırıldı

İran'da toz fırtınası: 330 kişi hastaneye kaldırıldı

Sistan-Beluçistan eyaletinin beş ilçesinde fırtınayla taşınan ince toz nedeniyle son üç gün içinde 330 kişi hastaneye kaldırıldı. Bu kişilerin 57'sinin tedavilerinin sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

İran’ın Sistan-Beluçistan eyaletinde yaşanan toz fırtınası nedeniyle son üç günde 330 kişi hastaneye kaldırıldı.

AA'nın aktardığına göre, konuya ilişkin açıklamada bulunan Sistan-Beluçistan Kriz Yönetimi Genel Müdürü Mecid Mohibbi, eyaletin Zabul, Zehek, Hamun, Hirmend ve Nimruz kentlerinde fırtınayla taşınan ince toz nedeniyle son üç günde 330 kişinin hastane ve tıp merkezlerine sevk edildiğini belirtti. Hastanelere kaldırılan 273 kişinin taburcu edildiğini kaydeden Mohibbi, 57 kişinin tedavisinin ise devam ettiğini aktardı.

FIRTINA PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Sistan-Beluçistan Meteorolojik Tahmin ve Uyarı Merkezi Başkanı Ali Mollaşahi de eyaletteki duruma ilişkin yaptığı açıklamada, Sistan-Beluçistan'ın kuzey bölgelerindeki toz fırtınasının 26 Haziran Pazartesi gününe kadar devam edeceğini, rüzgarın hızının ise saatte 100 kilometreye ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Mollaşahi, havadaki tozun fazlalığı nedeniyle özellikle kalp ve solunum yolları rahatsızlığı bulunan kişilerin dışarı çıkmaması uyarısında bulundu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.