İran’da siyasi tutuklamalarla bilinen hapishanede yangın

İran’da siyasi tutuklamalarla bilinen hapishanede yangın

İran’ın başkenti Tahran’da siyasi tutuklamalarla bilinen Evin Hapishanesi’nde yangın çıktığı ve yerleşkeden silah sesleri geldiği belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde akşam saatlerinde hapishaneden silah sesleri ve alarm duyulduğu ve duman yükseldiği görüldü.

İran’ın resmi ajansı IRNA, bazı koğuşlarda tutukluların elbiselerini ateşe vermesi nedeniyle yangın çıktığını yazdı. Ajans tutuklularla gardiyanlar arasında arbede çıktığını eklerken cezaevinde kontrolün sağlandığını iddia etti.

Reuters’in temas kurduğu bir tanık, şunları dedi: “Tutukluların aileleri Evin Cezaevi’nin ana kapısının önünde toplandı. Ateş ve duman görüyorum. Bir sürü özel kuvvet. Ambulanslar da burada.”

İranlı gazeteci Mesih Alinejad’ın Twitter’dan aktardığı görüntülere göre yangın ve patlama haberlerinin ardından insanlar cezaevine doğru yola çıktı. Alinejad, ‘tutsakların hayatının tehlikede olduğunu’ yazdı.

Alinejad, cezaevinden silah seslerinin duyulduğunu aktardı.

Yangının ardından sosyal medyadan, mahkumların ‘başına bir şey gelmesine engel olmak için’ hapishane çevresinin boş bırakılmaması çağrıları üzerine çevrede yaşayanlar ile başka bölgelerden gelenler sokakları doldurdu.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, slogan atan göstericilere bazı kişilerin evlerin pencerelerinden sloganlarla destek verildiği görüldü.

Bazı göstericiler Evin Hapishanesi’ndeki yangını protesto etmek için rejim reklamlarının yapıldığı billboardları ateşe verdi.

Hapishanenin olduğu alandan gelen şiddetli patlama ve silah sesleri yakın çevrede de duyuldu.

Öte yandan sosyal medyada, şehrin birçok bölgesinden güvenlik kuvvetlerinin hapishane bölgesine gönderildiği haberleri yer aldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.