İran’da kum fırtınası: 733 kişi hastanelik oldu

İran’da kum fırtınası: 733 kişi hastanelik oldu

İran’da etkili olan kum fırtınası nedeniyle birçok kentte devlet kurumları ve bankalar tatil edilirken, çeşitli şikayetlerle 733 kişi hastanelere başvurdu.

İran’ın Sistan-Belucistan Eyaleti’nde, 10 Ağustos’tan bu yana etkili olan kum ve toz fırtınasından 733 kişi etkilendi. 3 günde 733 kişi farklı şikayetlerle hastanelere başvururken, Sistan-Belucistan Acil Durum Başkanı Mecid Muhibbi duruma ilişkin bilgi verdi.

Toz fırtınasının Zabul, Zehek, Hamun, Hirmend ve Nimruz kentlerinde etkili olduğunu belirten Muhibbi, 733 kişiden 58’inin hastanelerde yatışı yapılarak, tedavi altına alındığını aktardı.

TATİL İLAN EDİLDİ

Sistan-Belucistan Meteoroloji Genel Müdürü Muhsin Haydari, toz bulutu nedeniyle görüş mesafesinin Zabul'da 3 kilometre, Zehek'te 2 kilometreye kadar düştüğünü ifade etti. 

Sistan-Belucistan Valiliği’nin yaptığı yazılı açıklamada ise, kum ve toz fırtınası nedeniyle Zabul, Zehek, Hamun, Hirmend ve Nimruz kentlerinde devlet kurumları ve bankaların tatil edildiği duyurdu.

Ülkede, Temmuz ayında etkili olan toz fırtınası nedeniyle 1 kişi yaşamını yitirmiş, binden fazla yurttaş ise hastanelere başvurmuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.