İran'da koronavirüsü salgını 2 can daha aldı

İran'da koronavirüsü salgını 2 can daha aldı

İran'da, yeni tip koronavirüsü salgınından kaynaklı 2 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle birlikte ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Dünya genelinde şimdiye kadar virüsten kaynaklı ölenlerin sayısı 2 bin 500'ü aştı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir süre sonra birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) salgınından kaynaklı can kaybı gittikçe artıyor. Dünya genelinde şimdiye kadar virüsün bulaştığı 2 bin 238'i Çin'de olmak üzere toplam 2 bin 247 kişi yaşamını yitirdi. Virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 76 bin 700'ü geçti. 

İRAN'DA CAN KAYBI 4'E YÜKSELDİ

Koronavirüs vakasının görüldüğü ülkeler arasında bulunan İran'da, virüsün bulaştığı 2 kişi daha yaşamını yitirdi. İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kum'da 7, Tahran'da 4 ve Gilan'da 2 kişi olmak üzere ülke genelinde 13 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

İran'ın Kum kentinde çarşamba günü solunum yetmezliği şikayetiyle gözetim altında tutulan ve yeni tip koronavirüs test sonuçları pozitif çıkan 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

İSRAİL'DE DE KORONAVİRÜS SAPTANDI

Öte yandan, AFP, İsrail'de bir kişide yeni tip koronavirüs saptandığını duyurdu. 

İsrail Sağlık Bakanlığı, kimliğini açıklanmayan kadının ülkeye girmeden önce Japonya'da virüs nedeniyle karantinaya alınan "Diamond Princess" adlı yolcu gemisinde bulunan 15 İsrailli arasında olduğunu belirtti.  

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum