İran'da Kasım Süleymani anmasında arka arkaya patlama

İran'da Kasım Süleymani anmasında arka arkaya patlama

İran'da Kasım Süleymani anması sırasında yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 103'e çıktı.

İran'da, 3 yıl önce ABD saldırısında hayatını kaybeden Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin anıldığı tören sırasında art arda iki patlama yaşandı. 3 Ocak 2020 tarihinde Irak'ın başkenti Bağdat'ta bombalı saldırıyla öldürülen Kasım Süleymani için mezarının bulunduğu Kirman şehrinde tören düzenlendi. Bu sırada iki ayrı patlama meydana geldi.

İran devlet televizyonu, patlamalarda en az 103 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. 170 kişinin yaralandığı bildirildi. 

Kasım Süleymani hakkında

11 Mart 1957 tarihinde İran'ın Kirman eyaletindeki Rabor şehrinde dünyaya geldi.

1979'da İran İslam Devrimi'nden sonra kurulan İran Devrim Muhafızları Ordusu'na katıldı. Muhafızlığının ilk zamanlarında, İran'ın kuzeybatısında ve Batı Azerbaycan Eyaleti'nde bir Kürt isyanının bastırılmasında görev aldı.

İlk önemli görevlerinden biri ise, İran-Irak Savaşı başladıktan sonra Kirman'daki erkekleri bir araya toplaması ve askerî eğitim vermesiydi.

1998'de ise Ahmed Vahidi'den sonra, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı olarak görevlendirildi.

Suriye'de 2011'den bu yana yaşanan iç savaşta IŞİD'e karşı Devlet Başkanı Esad'a destek veren İran güçlerinin komutanlığını yaptı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.