İran’da insan hakları örgütlerinden genel grev çağrısı

İran’da insan hakları örgütlerinden genel grev çağrısı

İran’da faaliyet gösteren insan hakları örgütleri yayınladıkları ortak bildiriyle halkı, tutuklu 4 Kürt siyasetçinin idam edilmesini protesto etmek amacıyla bugün yapılacak genel greve katılmaya çağırdı.

İran’da faaliyet gösteren yedi insan hakları örgütü, rejimin idam ettiği tutsak 4 Kürt siyasetçi için bugün genel grev başlattı. Protesto amaçlı ortak bildiri yayınlayan örgütler, halkı eyleme katılmaya çağırdı. Yayınlanan bildiride, “Kürdistan halkını baskı altına almak, özgürlük ve özgürlükleri bastırmak için kaba kuvvete başvurulduğu vurgulanıyor. Ne yazık ki bu sabah dört Kürt siyasi mahkum idam edildi ve diğer altı Kürt siyasi ve dini mahkumun idam cezaları Yüksek Mahkeme'de onandı. Bu da önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi muhtemel infazlara ilişkin endişeleri artırdı” denildi.

‘DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Aktivistler ve insan hakları örgütlerinden oluşan bir kolektif olarak, Kürdistan toplumunun tüm kesimlerini bu insanlık dışı ve insan hakları karşıtı sürece karşı protestolarını bu hafta Salı günü ülke çapında bir greve katılarak ifade etmeye çağırıyoruz.

Bu grevin amacı, karşıt infazların ötesine uzanıyor; Kürdistan'daki vahim insan hakları durumuna ulusal ve uluslararası dikkat çekmeyi ve idam cezasının kaldırılmasını savunmayı amaçlıyor. Kürdistan'daki tüm siyasi partileri, sivil örgütleri, insan hakları kurumlarını ve dünya çapındaki vicdanlı bireyleri bu greve ve bildiriye destek olmaya davet ediyoruz. Devam eden mücadelede hep birlikte Kürdistan halkının sesi olalım.”

Genel greve katılmaya çağıran, ortak bir bildiri yayınlayan insan hakları örgütleri şöyle:

"*WorldKurd Örgütü

 *Hana İnsan Hakları Örgütü

 *Hengaw İnsan Hakları Örgütü

 *Kurdpa İnsan Hakları Örgütü

 *Dört Kürt siyasi tutsağı savunmak için kampanya

 *Kürdistan Mahkemesi

 *Zagros İnsan Hakları Merkezi"

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.