İran’da eylemlere katılan Kürt profesör görevden alındı

İran’da eylemlere katılan Kürt profesör görevden alındı

Kürdistan Çalışmaları Araştırma Enstitüsü eski başkanı ve Sanandaj'daki (Sane) Kürdistan Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü profesörlerinden Dr. Behrouz Chamanara görevden alındı.

İran Eğitim Bakanlığı, Kürdistan Çalışmaları Araştırma Enstitüsü eski başkanı ve Sanandaj'daki (Sane) Kürdistan Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü profesörlerinden Dr. Behrouz Chamanara’yı görevden aldı. Behrouz Chamanara sanal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Bilimsel ve akademik olmayan nedenlerle dışlanıyorum. Üniversite Güvenlik Dairesi koordinasyonuyla ilin Genel Enformasyon Dairesi'nden genel durumumla ilgili yazılı bir yazı geldi. Üniversite öğretim üyesi olarak görevine devam etmemle ilgili diskalifiye kararı tarafıma telefonla tebliğ edildi" diye konuştu.

EYLEMLERE DESTEK VERDİĞİ İÇİN TUTUKLANMIŞTI

Jîna Emînî’nin katledilmesinden sonra ülkede başlayan “Jin, jiyan, azadî” eylemlerine destek veren üniversite öğrencilerine yönelik baskıyı protesto eden Dr. Chamanara, 5 Aralık 2022’de bir süre tutuklandıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.