İran’da bir ayda 9 kişi idam edildi

İran’da bir ayda 9 kişi idam edildi

Kurdistan İnsan Hakları Ağı, Eylül ayı içerisinde İran’ın farklı kentlerinde 9 kişinin idam edildiğini açıkladı.

Kurdistan İnsan Hakları Ağı, Eylül ayında İran’da yaşanan hak ihlallerine ilişkin verileri açıkladı. 

Açıklamaya göre, Eylül ayı içerisinde 14 kolber İran rejim güçlerinin açtığı ateş sonucunda yaralandı, 2 kolber ise katledildi. Açıklamada 2 kolberin ise mayın patlaması sonucunda yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamaya göre Serdeşt ve Pîranşah’ta 3 kadın yakın akrabaları tarafından katledildi.

48 GÖZALTI 

Açıklamada, 48 yurttaşın sivil siyasi eylemlere katıldıkları gerekçesiyle Urmiye, Sine, Îlam ve Tahran kentlerinde gözaltına alındığı belirtilirken gözaltına alınanların bir kısmının tutuklandığı ifade edildi. 

11 İDAM 

Sine, Seqiz, Mahabad, Îlam, Urmiyê, Meşhed ve Kirmanşa kentlerindeki yargı makamlarının 11 kişi hakkında idam cezası kararı verdiği belirtilen açıklamada, Xoremawa, Hemedan, Kereç cezaevlerinde 9 Kürt tutuklunun idam edildiği aktarıldı. Açıklamada, “Kürt tutuklularından Neyib Eskeri ve Abdulaziz Gul Muhammedi, Urmiye cezaevlerinde açlık grevi eylemine başladı” denildi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.