İran'da 16 yaşındaki çocuk komaya girdi: 'Ahlak polisi saldırdı'

İran'da 16 yaşındaki çocuk komaya girdi: 'Ahlak polisi saldırdı'

Tahran'da 16 yaşındaki Armita Garawand'ın ahlak polisinin saldırısına uğradığı belirtildi. Hengaw İnsan Hakları Örgütü, Garawand'ın ahlak polisi tarafından darbedildiğini ileri sürdü.

İran'ın başkenti Tahran'da, 16 yaşındaki bir kız çocuğun hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Hengaw İnsan Hakları Örgütü, ismi Armita Garawand olarak duyurulan çocuğun metroda ahlak polisinin saldırısına uğradığını belirtti. Bilinci kapalı bir şekilde arkadaşları tarafından metrodan indirilen çocuğun görüntüleri, güvenlik kamerasına yansıdı.

'AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR'

Hükümet yetkilileri ise iddiaları yalanladı. İranlı yetkililer, Garawand'ın düşük tansiyon nedeniyle bayıldığını ve güvenlik güçlerinin bir dahli olmadığını öne sürdü. Garawand'ın 'başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle' ahlak polisi tarafından darbedildiğini aktaran Hengaw, çocuğun ağır yaralı bir şekilde başkentteki Fecr Hastanesi’ne kaldırıldığına ve güvenlik gözetimi altında tutularak 'ailesi de dahil olmak üzere hiç kimsenin kendisini ziyaret etmesine izin verilmediğine' dikkat çekti.

GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Şark gazetesi ise muhabiri Meryem Lutfi’nin Garawand’ın haberini yapmak için pazartesi günü Fecr Hastanesi’ni ziyaret ettiği sırada gözaltına alındığını ve daha sonra serbest bırakıldığını bildirdi.

EMİNİ'NİN ÖLÜMÜNÜN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜ

Geçtiğimiz yıl 22 yaşındaki Mahsa Jîna Emini, ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan üç gün sonra hayatını kaybetmişti. Emini’nin ölüm yıldönümü yaklaşırken sivil toplum kuruluşları, yetkilileri 'baskıyı yoğunlaştırmakla ve aktivistlere ve protestolar sırasında ölen kişilerin yakınlarına bir gözaltı furyası başlatmakla' suçlamıştı. İnsan hakları örgütlerine göre, aralarında onlarca güvenlik gücü personelinin de bulunduğu yüzlerce kişi protestolar sırasında hayatını kaybederken, binlercesi de gözaltına alınmıştı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.