İran rejimi Kürtçe klip yapan 4 kişiyi gözaltına aldı

İran rejimi Kürtçe klip yapan 4 kişiyi gözaltına aldı

Kürt sanatçı Elî Kerîmî’nin “Welat” adlı şarkısına yaptığı klipin Kuzey Horasan’da dağılmasının ardından, klip yapımında yer alan 4 kişi gözaltına alındı.

İran'da yaşayan Kürt sanatçı Elî Kerîmî’nin “Welat” adlı şarkısına yaptığı klipin Kuzey Horasan’da dağılmasının ardından, klip yapımında yer alan 4 kişi gözaltına alındı. Videonun çekildiği İsfarayen şehrindeki Taghizadeh Stüdyosu da İran rejim güçleri tarafından mühürlendi. Bojnurd'dan ses mühendisi ve stüdyo yöneticisi Hasan Taghizadeh, yapımcı Ali Delfaraz, yapım müdürü Hossein Firouzeh ve kamera operatörü Celal Barat Zadeh, yerel istihbarat birimleri tarafından çağrıldıktan sonra gözaltına alındı.

Daha önce de Horasan bölgesinde Elî Kerîmî de dahil olmak üzere Kürt sanatçılara, Kürt kıyafetlerinin ve geleneklerinin kullanılması nedeniyle rejim güçleri tarafından tehdit edilmişti. 

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.