İran, Oscar adayı olarak Asghar Farhadi'nin 'Kahraman'ını seçti

İran, Oscar adayı olarak Asghar Farhadi'nin 'Kahraman'ını seçti

İran'ın 94. Akademi Ödülleri'nde, En İyi Uluslararası Film kategorisi için aday adayı Asghar Farhadi'nin "Kahraman" filmi oldu.

İran, 94. Akademi Ödülleri'nde, En İyi Uluslararası Film kategorisinde ülkeyi temsil etmesi için Asghar Farhadi'nin dürüstlük, onur ve özgürlüğün bedeli hakkındaki draması "Kahraman"ı seçti. Başrollerinde Amir Jadidi ve Mohsen Tanabandeh'in yer aldığı film, Cannes'da hem Grand Prix hem de François Chalais Ödülü kazandı.

Beyazperde'nin haberine göre, En İyi Uluslararası Film kategorisinde Oscar'a aday adayı olacak filmi belirleyen komite, üç finalist olarak seçilen "A Hero", "Wasteland" ve "Bandar Band" ile birlikte toplam 44 filmi incelediğini söyledi. 

İran-Fransız ortak yapımı olan ve Şiraz'da geçen "Kahraman", iki günlük şartlı tahliye ile hapisten yeni çıkmış, borç nedeniyle hapse atılmış, boşanmış bir baba olan Rahim'i ve kız arkadaşıyla, alacaklısını yatıştırmak ve onu kurtarmak için hazırladıkları karmaşık bir planı anlatıyor.

FRANSA'NIN OSCAR ADAYI TITANE

Fransız yönetmen Julia Ducournau’nun ikinci yönetmenlik deneyimi olan "Titane" ise, Fransa’nın Oscar adayı seçildi. 

"Titane"in kategoride yarışacağı rakipleri de belli oldu. Ryusuke Jamaguchi’ye Cannes’da En İyi Senaryo Ödülü’nü kazandıran "Drive My Car", Japonya’dan; Maria Schrader’ın son filmi "I’m Your Man", Almanya’dan; Pedro Almodóvar’ın seçtiği Fernando León de Aranoa imzalı "The Good Boss", İspanya’dan; Blerta Basholli’ye Sundance Film Festivali’nde üç heykelcik kazandıran "Hive", Kosova’dan; Sebastian Meise imzalı "Great Freedom", Avusturya’dan; Juho Kuosmanen’in Cannes’da prömiyerini yapan "Compartment No. 6"i Finlandiya’dan; Apichatpong Weerasethakul’un Tilda Swinton’lı "Memoria"sı ise Kolombiya’dan Oscar ödül töreninde Uluslararası En İyi Film kategorisi için yarışacak adaylar oldular. Türkiye’nin adayı ise şimdilik belirsiz.

94. AKADEMİ ÖDÜLLERİ 27 MART 2022'DE

15 Aralık tarihinde Akademi üyelerinin yayınladığı bir listeyle açıklanan adaylar arasından 15 film seçilecek. 8 Şubat tarihinde ise bu liste beş filme düşürülerek nihai adaylar belli olacak. 94. Akademi Ödülleri, 27 Mart 2022'de düzenlenen törenle sahiplerini bulacak.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.