İran'dan fırlatılan füzeler Yüksekova, Şemdinli ve Derecik semalarında görüldü

İran'ın İsrail'e doğru yönlendirdiği insansız hava araçları ve füzeler Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçelerinden de görüldü.

İran, İsrail'e karşı insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlattı.

İran tarafından fırlatılan İnsansız hava araçları (İHA) ve balistik füzeler Hakkari'nin İran'a komşu olan Yüksekova ve Şemdinli ile Irak'a komşu Derecik semalarında da görüldü. Ard arda ilçe üzerinden geçen insansız hava araçları ve füzeler, vatandaşlar tarafından da saniye saniye kayıt altına alındı.

Derecik'te patlama sesleri

Irak sınırında bulunan Derecik semalarında görüntülenen füzelerinin gök yüzünde beliren ışık yüzmelerinin ardından patlama sesleri ile gözden kayboldukları görüldü.

Irak'ın Kürdistan bölgesi başkenti Erbil’de bulunan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait üsteki hava savunma sisteminin aktif hale getirildiği ve atılan en az 3 füzenin Soran (Diyana) semalarında imha edildiği görüldü.

Derecik ilçesinden duyulan patlama seslerinin ilçeye komşu olan Soran bölgesinde imha edilen füzelere ait sesler olduğu tahmin ediliyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum