İran: Erbil saldırısıyla herhangi bir ilgimiz yok

İran: Erbil saldırısıyla herhangi bir ilgimiz yok

İran hükümeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deki Amerikan üssünü hedef alan roketli saldırıyla bağlantılı olduklarına dair suçlamaları reddetti.

İran yönetimi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de düzenlenen roketli saldırıyla bağlantılı oldukları yönünde bazı Iraklı yetkililerden gelen suçlamaları reddetti. İran Dışişleri Bakanlığı, "Erbil saldırısıyla herhangi bir ilgimiz yok" açıklaması yaptı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, "İran, Irak'ın istikrarını ve güvenliğini bölge için kilit bir mesele olarak görüyor ve bu ülkedeki huzur ile düzeni bozan herhangi bir eylemi reddediyor" dedi. İranlı sözcü, saldırıyı kendileriyle bağlantılı kılan açıklamaları 'şüpheli girişimler' olarak niteledi.

ABD'nin Erbil'deki askeri üssünün hedef alındığı roketli saldırıda bir kişi ölmüş, beş sivil sözleşmeli çalışan ile bir ABD vatandaşı yaralanmıştı. 

Iraklı güvenlik kaynakları saldırıdan İran yanlısı milisleri sorumlu tutmuştu. Saldırıyı, İran'a yakın olduğu belirtilen Saraya Evliya El Dam adlı örgüt üstlenmiş, örgütten yapılan açıklamada 'Irak'taki Amerikan işgalinin hedef alındığı' savunulmuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.