İran: Düşen uçağın teknik verilerine ulaşılamadı

İran: Düşen uçağın teknik verilerine ulaşılamadı

İran, Başaran Holding'e ait iş jetinin teknik verilerini içeren belleğe ulaşılamadığını açıkladı. Kazanın nedenini araştıran ekibe Kanadalı uzmanlar da katılacak.

İran Havacılık Kurumu, İstanbul’a dönüş yolunda İran hava sahasında düşen Başaran Holding’e ait iş jetinin uçuş teknik verilerini içeren ana belleğe ulaşılmadığını açıkladı.

İran Havacılık Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, Pazar günü içindeki 11 kişiyle İran’ın Çarmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen özel Türk jetinin düşüş nedenini araştırmak amacıyla kurumda bir toplantı gerçekleştirildi.

TÜRKİYE’DEN DE TEMSİLCİLER KATILDI

Türkiye’den temsilcilerin de hazır bulunduğu toplantıda, kazanın nedenini incelemek için eldeki bilgiler ve atılacak adımlar değerlenlendirildi.

Kurumun resmi internet sitesinden aktarılan bilgiye göre, kokpit konuşmalarının olduğu ses kayıtlarına ulaşılırken, uçuş teknik verilerini içeren diğer kara kutudaki ana bellek bilgilerine aldığı darbe nedeniyle şu ana kadar ulaşılmadığı belirtildi.

Açıklamada, uçağın Kanada yapımı olduğu belirtilerek bu ülkeden yetkililerin de kazanın nedenin araştırılması sürecinde bulunacağı belirtildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.