İran dini lideri Hamaney: Müzakere, ABD ile sorunlarımızı çözmeyecek

İran dini lideri Hamaney: Müzakere, ABD ile sorunlarımızı çözmeyecek

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Müzakere, ABD ile sorunumuzu çözmeyecek. Sorunumuzu çözecek şey ABD’ye fidye ödememizdir, ancak bu bir defaya mahsus değil, sürekli fidye ödemeliyiz” dedi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD ile müzakerelerin, ülkede yaklaşık iki buçuk aydır devam eden protestoları ve Washington'un Tahran üzerindeki baskısını sona erdirmeyeceğini ifade ederek, gösterilerin bastırılmasında ön saflarda yer alan gönüllü milis güçlerini övdü.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Hamaney, Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı gönüllü milis gücü Besic üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, ülkedeki protestoları ve ABD ile müzakere çağrılarını değerlendirdi.

'Herhangi bir isyancı ve terörist cezalandırılmalıdır'

Ülkede genç bir kadının gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine başlayan gösterilere ilişkin Hamaney, "İsyancılarla mücadele, Besic'in en önemli görevlerinden biridir. İran'ın savaş alanı sokaklardaki bir avuç isyancıyla sınırlı değil ancak bu durum isyancıları göz ardı etmek anlamına gelmez. Herhangi bir isyancı ve terörist cezalandırılmalıdır" diye konuştu.

Hamaney, göstericilere ilişkin "Bu birkaç kişi ya cahil ya da paralı asker" ifadesini kullandı.

'Kalıcı fidye talep ediyorlar'

Ülkedeki olayları, "Batı'nın İran'a uyguladığı baskının bir parçası" olarak değerlendiren Hamaney, şunları kaydetti:

"Siyasi bilgi sahibi olduklarını iddia eden ancak gazetelerde ve internette yaptıkları analizlerle insanı gerçekten üzen bir grup insan, bu isyanların bitmesi için ABD ile sorunların çözülmesi gerektiğini söylüyor. Müzakere, ABD ile sorunlarımızı çözmeyecek. ABD ile sorunumuzu tek bir şey çözebilir ve bu da fidye ödemektir ancak bu tek bir fidye değil, kalıcı fidye talep ediyorlar."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.