İran Devrim Muhafızları Erbil'e balistik füzelerle saldırdı

İran Devrim Muhafızları tarafından Erbil’e gece saat 23:30’da üst üste füze ve İHA’larla saldırı düzenlendi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil (Hewlêr) gece saat 23:00 sıralarında üst üste şiddetli patlamalarla sarsıldı. 

Rûdaw’dan Senger Abdurrahman’a konuşan güvenlik kaynakları, ABD’nin Erbil’deki konsolosluğu ile Uluslararası Havalimanı’ndaki koalisyon üssüne yönelik çok sayıda füze ile saldırı düzenlendiğini aktardı. 

Saldırının düzenlendiği bölgelerde bulunan evlerin camlarının sarsıldığı, füzeleri engellemek için C-RAM sistemi kullanıldığı görüldü. Saldırı ile birlikte ABD konsolosluğunda siren sesleri duyuldu.

İş insanının evine isabet etti

Pirzin semtinde Kürd iş insanı Pêşrew Dizayi’nin evine 4 füze isabet ettiği bildirildi. Rudaw'da yer alan habere göre, Evde ailesi ile birlikte kalan Dizayi’nin hayatını kaybettiği, oğlu Roj Dizayi'nin yanı sıra ailesinden yaralılar olduğu öğrenildi.

Erbil Valisi: Terörist bir saldırı

Saldırının ardından bölgede incelemelerde bulunan Erbil Valisi Omid Xoşnav, "Tüm güvenlik güçleri alarm durumunda. Bu alçakça bir terör saldırısıdır. Erbil diz çökmeyecek” dedi. Vali Xoşnav, saldırının sonuçları ile ilgili açıklama yapmanın henüz erken olduğunu söyledi.

Devrim Muhafızları üstlendi

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Erbil’e yönelik saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiğini duyurarak balistik füzelerin fırlatıldığı anlara ait görüntüler paylaştı.

Fars Haber Ajansı'na göre Devrim Muhafızları açıklamasında, “İran düşmanlarının son dönemde işlediği suçlara yanıt olarak, casus karargâhları ve İran karşıtı terör gruplarının toplandığı yerlerin balistik füzelerle hedef alındığı” belirtildi.

Devrim Muhafızları yaptıkları ikinci bir açıklamada Suriye'de de tespit ettikleri IŞİD hedeflerini vurduklarını duyurdu. 

Kürdistan Güvenlik Konseyi: Erbil'e saldırmak için sürekli asılsız bahaneler üretiyorlar

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Erbil’e yönelik saldırısında 4 sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“15-16 Ocak 2024 günü saat 23.30'da İran Devrim Muhafızları Erbil'de birçok sivil bölgeyi çok sayıda balistik füzeyle hedef aldı. Maalesef ilk belirlemelere göre 4 sivil şehit oldu, 6 sivil de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumu ağır. Devrim Muhafızları, saldırının İran’a muhalif grupların mevzilerini hedef aldığını iddia etti. Bu bahane asılsızdır ve reddediyoruz. Ne yazık ki Erbil'e saldırmak için sürekli asılsız bahaneler üretiyorlar. İstikrarlı bir bölge olan Erbil hiçbir zaman hiçbir tarafa tehdit kaynağı olmamıştır. Bu, Kürdistan Bölgesi'nin ve Irak'ın egemenliğinin açık bir ihlalidir. Irak federal hükümeti ve uluslararası toplum bu suça karşı sessiz kalmamalıdır.”

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.