İran devlet televizyonu hacklendi: Öldürülen kadınlar ekranda

İran devlet televizyonu hacklendi: Öldürülen kadınlar ekranda

Mahsa Amini’nin gözaltında öldürülmesiyle büyük bir ayaklanmanın yaşandığı İran’da, “Ali’nin Adaleti” isimli grup, devlet televizyonunu hackledi. Ülkenin dini lideri Hamaney’in konuşması sırasında ekranda, öldürülen kadınların fotoğrafları belirdi.

İran’da Jina Mahsa Amini’nin ‘ahlak polisi’ tarafından saçının bir kısmı göründüğü için gözaltına alınmasının ardından ölümüyle başlayan ayaklanma yükseliyor.

Rejim karşıtı eylemlerde şimdiye dek en az 185 kişinin öldürüldüğü bildiriliyor. Sokak ve meydanlardaki eylemlerin yanı sıra siber saldırılarla da İran rejimi hedef alınıyor.

İran devlet televizyonunun haber bülteninde dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in konuşmasının yayınlandığı sırada aniden değişen ekranda, bir maskenin ardından Hamaney’in hedef gösterildiği, Amini’nin yanı sıra protestolar sırasında öldürülen diğer kadınların fotoğraflarının yer aldığı kareler belirdi.

Siber korsanlar “Bize katılın ve ayağa kalkın” mesajını da ekrana yansıtırken, “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganları duyuldu.

Daha önce de İran rejimine karşı siber saldırılar düzenleyen “Adalet-i Ali” (Ali’nin Adaleti) isimli grup, Twitter hesabından saldırıyı üstlendi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.