İran: ABD, Gazze’deki ateşkes konusunda BM’nin elini kolunu bağladı

İran: ABD, Gazze’deki ateşkes konusunda BM’nin elini kolunu bağladı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Sputnik’e yaptığı açıklamada, ABD'nin, Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası toplumun ‘ellerini bağlayarak’ Gazze'de ateşkes tesis edilmesini engellediğini söyledi.

Washington’un İsrail’in Gazze’deki eylemleri hakkındaki tutumunu değerlendiren Kenani, “Ateşkese gelince: Biz İran olarak uluslararası kuruluşların Gazze'de çok yakın gelecekte ateşkes sağlaması için büyük çaba harcadık. Ancak ne yazık ki bu örgütler bu görevi yerine getiremedi. BM'de ABD'nin veto hakkı var ve Washington, bu veto hakkını ‘İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarını sürdürmesi’ lehine kullandı” dedi.

Kenani, İsrail ordusunun Gazze'deki Filistinlilere yönelik sürdürdüğü kara harekatını sürdüreceğini vurgularken, İran'ın Gazze'deki çatışmanın en başından beri Filistin'de ateşkes sağlanması konusunda Katarlı yetkililerle yakın temas halinde olduğunu da hatırlattı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Sputnik’e yaptığı açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Durum ortada. İsrail Gazze'ye roket saldırılarını sürdürmeye kararlı ve Tel Aviv şimdilik Gazze'deki savaşın bitmediğinden emin. Ateşkesin sağlanıp sağlanmayacağını elbette tahmin edemiyorum ama, kanaatimce ABD ve İsrail dışındaki tüm dünya ülkeleri Filistin'de ateşkes sağlama çabasında. Ancak veto hakkı sahibi Washington, bu sorunun çözümünde uluslararası toplumun elini kolunu bağlamış durumda.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.