İran: ABD bizimle görüşmek istedi!

İran: ABD bizimle görüşmek istedi!

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şamkhani, ABD'nin kendileriyle görüşmek istediğini açıkladı. Şamkhani, "Geçen ayki Kabil ziyaretimde Amerikalılar görüşme talep etti" dedi.

Donald Trump’ın başkan seçilmesinden bu yana ABD-İran ilişkilerindeki gerilim bir kez daha tırmanırken, Tahran’dan kritik bir açıklama geldi. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şamkhani, ‘ABD’nin kendileriyle görüşmek istediğini’ söyledi.

İran’ın ruhani lideri Ayetullah ali Hamaney’in de yakın yardımcılarından olan Şamkhani, “Geçen ayki Kabil ziyaretimde Amerikalılar görüşme talep etti” dedi. İranlı yetkili, Amerikan tarafının hangi konuda görüşme talep ettiğini açıklamadı.

ABD ile İran arasındaki gerilim, Trump’ın geçen mayısta nükleer anlaşmadan çekilme kararıyla tırmanmıştı. Trump, anlaşmadan çekilme sonrasında İran’a kapsamlı ekonomik yaptırımlar da dayatmıştı.

Öte yandan İran, 2001 yılında 11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan’da ABD tarafından devrilen Taliban’ın yerine yeni bir hükümet kurulması için Amerikalı yetkililere yardımcı olmuştu. Şamkhani’ye götürülen görüşme talebinin de Taliban ile yeniden başlatılan barış müzakereleri ile ilgili olabileceği belirtiliyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.