Irak'tan Türkiye'ye 'harekat' tepkisi: 'Egemenliğimize saygı göstermeliler'

Irak'tan Türkiye'ye 'harekat' tepkisi: 'Egemenliğimize saygı göstermeliler'

'Ülke topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı reddettiklerini' söyleyen Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, "Türkiye ile sorunları çözmek için bir anlaşmaya varmak istiyoruz" dedi.

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yapılan bombalı saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) sınırlarındaki bölgelere başlattığı hava harekatına Irak'tan kınama geldi.

'Ülke topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı reddettiklerini' söyleyen Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Ankara ile anlaşmaya varmayı umduklarını dile getirdi. El Hadath kanalına konuşan Reşid, "Bu ihlaller Irak halkı, Kürdistan bölgesi ve tüm Irak sakinleri tarafından reddediliyor" ifadelerini kullandı. İhlallerin sivillerin ölümüne yol açtığını belirten Reşid, 'Irak'ın egemenliğine saygı duyulması gerektiğini' söyledi ve "İran ile olduğu gibi Türkiye ile de sorunları çözmek için bir anlaşmaya varmak istiyoruz" dedi. 

Reuters haber ajansı, söz konusu söyleşinin ne zaman kaydedildiğinin belirsiz olduğunu aktardı. 

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırının ardından Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerinde hava harekatı başlatıldığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında, "İçerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 20 hedef imha edilmiştir" denildi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.