Irak’tan Türkiye açıklaması: Tutumunu gözden geçirmeli

Irak’tan Türkiye açıklaması: Tutumunu gözden geçirmeli

Duhok’taki saldırı sonrası Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliğinin kapatılmayacağını, iki ülke arasında diplomatik yolların izlenmesi gerektiğini belirten Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin, “Ancak Türkiye de Irak ile tutumunu gözden geçirmeli” dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin, ülkesinin yerel gazetesinde yer alan açıklamalarında, Türkiye ile durumu güvenlik ve siyasi alanlarda tırmandırmayı istemediklerini ve müzakere kapısını açmaktan yana olduklarını söyledi.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin kapatılmayacağını, iki ülke arasında diplomatik yolların izlenmesi gerektiğini belirten Hüseyin, “Ancak Türkiye de Irak ile tutumunu gözden geçirmeli” diye konuştu.

BM’ye şikayet

Diğer yandan Irak Dışişleri Bakanlığı’nın, Ankara’yı saldırı gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) şikayet ettiği ve saldırıyı görüşmek üzere acil bir oturum talep ettiği bildirildi. Irak medyası Güvenlik Konseyi oturumunun salı günü düzenleneceğini bildirdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.