Irak'ta kuraklık tehlikesi

Irak'ta kuraklık tehlikesi

Irak Parlamentosu Tarım ve Su Komisyonu Başkanı Falih Xezeli, tarım arazilerinin yüzde 70’inin susuzluktan dolayı kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Irak Parlamentosu Tarım ve Su Komisyonu Başkanı Falih Xezeli, Irak’ta yaşanan su krizine dair konuştu. Rojnews'in haberine göre; tarım arazilerinin yüzde 70’inin susuzluktan dolayı kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Falih Xezeli, “Hükümet, ülkenin ilerleyen süreçlerde karşı karşıya kalabileceği felaketlerden haberdar. Bununla beraber komşu ülkeler ise uluslararası yasalara göre hareket etmiyor” dedi.

Türkiye’nin Irak’ın su payına ilişkin anlaşmayı reddettiğini bildiren Xezeli, devamla şunları kaydetti; “Bu nedenle tarihi alanlar başta olmak üzere Irak’taki birçok bölge kuraklığa doğru sürükleniyor. Irak iklim değişikliğinden etkilenen ülkeler arasında beşinci sırada yer alıyor. Irak hükümeti Türkiye’nin suya koyduğu engellere ilişkin Türkiye ile görüşmelidir. Susuzluk sadece tarım arazilerini değil hayvancılık sektörünü de etkiliyor.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.