Irak’ta her haftanın 3 günü sokağa çıkma yasağı

Irak’ta her haftanın 3 günü sokağa çıkma yasağı

Irak’ta yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında her haftanın 3 günü sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Irak Çevre ve Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu ile gerçekleştirilen toplantıda, her hafta cuma, cumartesi ve pazar günleri ülke genelinde sokağa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, yasağın 18 Şubat’ta başlayıp, 8 Mart’a kadar süreceği bildirildi. Pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri saat 20.00 ile 05.00 arası sokağa çıkma yasağının uygulanacağının kaydedildiği açıklamada, toplanma yerlerinin de kapalı tutulacağı ifade edildi.

Açıklamada, 8 Mart’a kadar cami ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık ortamların kapalı olacağı duyuruldu.

Irak Sağlık Yüksek Sağlık Konseyi, saat 20.00 ile 05.00 arası sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıklamıştı. Ancak ilerleyen saatlerde, Sağlık Bakanlığı ile Bakanlar Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda daha katı tedbirler alındı.

Bu arada Irak Sağlık Bakanlığı, ülkede son 24 saatte 2 bin 190 yeni vaka tespit edildiğini, 7 kişinin de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Son verilerle Irak'ta salgında toplam can kaybı 13 bin 164'e, vaka sayısı da 641 bin 628'e çıktı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.